هوش مصنوعی و تغییرات آب و هوایی

زمان مطالعه: 3 دقیقه
هوش مصنوعی و تغییرات آب و هوایی
زمان مطالعه: 3 دقیقه

هوش مصنوعی و تغییرات آب و هوایی در سال ۲۰۲۴ 

هوش مصنوعی می‌تواند جهان را به سمت دستیابی به اهداف توسعه پایدار سوق دهد. فناوری‌های هوش مصنوعی پتانسیل جهش در راه‌حل‌های اقلیمی در سراسر جهان را دارند و رویکردهای کاهش و سازگاری با تغییرات اقلیمی را متحول می‌کنند. تکنولوژی هوش مصنوعی (AI) در سال ۲۰۲۴ به طور فزاینده‌ای به عنوان ابزاری حیاتی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی و پیامدهای آن ظهور می‌کند. از کشاورزی گرفته تا مدل‌سازی آب و هوا، که راه‌حل‌های نوآورانه‌ای را برای چالش‌های پیچیده آب و هوایی ارائه می‌دهد. AI در حال حاضر نقشی حیاتی در پیش‌بینی آب و هوا ایفا می‌کند و در سال‌های آینده به نقش خود ادامه خواهد داد.

 

برخی از پیشرفت‌های کلیدی هوش مصنوعی در زمینه تغییرات آب و هوایی در سال ۲۰۲۴ 

 ارزیابی آسیب‌پذیری محصولات کشاورزی

 برای ارزیابی دقیق‌تر تأثیر گرم شدن زمین بر تولید محصولات کشاورزی از هوش مصنوعی استفاده می‌شود. استارت‌آپ‌هایی مانند ClimateAi پلت‌فرم‌های هوش مصنوعی را توسعه داده‌اند. که داده‌های آب و هوا، آب و خاک را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا تناسب زمین‌های کشاورزی را برای کشت‌های آینده پیش‌بینی کنند. این امر به کشاورزان کمک می‌کند تا با تغییرات آب و هوایی سازگار شوند و از ضررهای اقتصادی ناشی از خشکسالی، سیل و سایر رویدادهای شدید آب و هوایی جلوگیری کنند.

 بهبود درک و راه‌حل‌های آب و هوایی

ابزارهای هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای برای تعمیق درک ما از تغییرات آب و هوایی و توسعه راه‌حل‌های مؤثرتر برای مقابله با آن به کار گرفته می‌شوند. از هوش مصنوعی برای مدل‌سازی دقیق‌تر الگوهای آب و هوایی، پیش‌بینی رویدادهای شدید آب و هوایی و توسعه راه‌حل‌هایی برای کاهش آلودگی و انتشار گازهای گلخانه‌ای استفاده می‌شود.

 هوش مصنوعی دو لبه تیز یک شمشیر

در حالی که هوش مصنوعی پتانسیل‌های فراوانی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی دارد، مهم است که به نقش آن در تشدید این مشکل نیز توجه کنیم. فرآیندهای استخراج و تولید مرتبط با هوش مصنوعی می‌توانند به طور قابل توجهی به انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی محیط زیست کمک کنند.

بنابراین، ضروری است که توسعه و استفاده از هوش مصنوعی در چارچوبی پایدار انجام شود تا از تشدید بیشتر تغییرات آب و هوایی جلوگیری شود.

 

برگزاری نشست تخصصی هوش مصنوعی و تغییرات اقلیمی

دبیرکل سازمان ملل متحد یک مسابقه در سال ۲۰۲۴ برگزار کرده است. مسابقه‌ای برای توسعه هوش مصنوعی برای که اقداماتی برای بهبود وضعیت تغییرات اقلیمی را تقویت کند. با این حال، شکافی بین ارائه‌دهندگان هوش مصنوعی، دولت‌ها و کاربران هوش مصنوعی وجود دارد. توسعه محصولات و الگوریتم‌ها باید با توجه به ترجیحات کاربران هوش مصنوعی انجام شود.

ملاحظات استفاده از هوش مصنوعی در تغییرات آب و هوایی

استفاده اخلاقی و ایمن از هوش مصنوعی برای اقلیم نیازمند چارچوب‌های قوی توانمندسازی و نظارتی دارد. دسترسی عادلانه به این فناوری، به ویژه برای کشورهای کمتر توسعه یافته (LDC)، نیازمند آگاهی از شکاف‌های دیجیتالی، شکاف‌های داده و سوگیری‌های موجود است. در نهایت، تبدیل هوش مصنوعی به یک فناوری اقلیمی معنادار، مستلزم به حداقل رساندن تأثیر انتشار و منابع خود فناوری نیز هست.

نقش هوش مصنوعی در تغییرات اقلیمی در نظر سازمان ملل

سازمان ملل متحد نقش AI را به عنوان یک ابزار فناورانه قدرتمند برای پیشبرد در مورد تغییرات آب و هوایی مهم ارزیابی می‌کند. در این رابطه، اثر آن در راه‌حل‌های تحول‌آفرین اقلیمی در کشورهای در حال توسعه و کشورهای جزیره‌ای کوچک در حال توسعه بررسی می‌کند. در حالی که به چالش‌ها و خطرات ناشی از هوش مصنوعی، مانند مصرف انرژی، امنیت داده‌ها و شکاف دیجیتالی نیز می‌پردازد. در سال ۲۰۲۴، نهاد سیاستی مکانیسم فناوری سازمان ملل یا به اختصار UNFCCC، در حال تهیه یک مقاله‌ی فنی در مورد هوش مصنوعی برای اقدامات اقلیمی است. 

اهداف سازمان ملل از نشست هوش مصنوعی و تغییرات اقلیمی

– درک فضای نوظهور هوش مصنوعی به عنوان راه حل اقدامات اقلیمی و تسریع مشارکت‌ها

– بررسی مقررات هوش مصنوعی و اقلیم‌ها

– درک اهرم‌های مستقیم و غیرمستقیم برای سبز کردن فناوری‌های هوش مصنوعی

– اطلاع‌رسانی در مورد کار کمیته اجرایی فناوری UNFCCC در زمینه هوش مصنوعی و اقدامات اقلیمی

به طور خلاصه ابزارهای هوش مصنوعی مولد می‌توانند سواد اقلیمی را ارتقا دهند اما باید از نظر سوگیری‌ها و نادرستی‌ها بررسی شوند.

 

ChatGPT و تغییرات اقلیمی

پیشرفت‌های اخیر در هوش مصنوعی مولد مانند ChatGPT می‌تواند پیامدهای مهمی برای سواد اقلیمی داشته باشد. پاسخ‌های ChatGPT و شاخص‌های معتبر خطر سیل و طوفان تا حد زیادی مطابقت داشتند، اما در مورد خشکسالی توافق کمتر بود.

چت جی پی تی می‌تواند به عنوان نقطه شروعی برای کسب سواد اقلیمی در مورد برخی مخاطرات مانند سیل و طوفان استفاده شود، اما در مورد خشکسالی باید با احتیاط بیشتری عمل کرد.

به این مطلب امتیاز دهید:

0 / 5. تعداد: 0

اولین امتیاز را بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *